Om Oss

Om Golf

Tour & Proffs

Effekter

Resultat

Kontakta oss

 

Tour spelare har ofta 100 % mer spinn i sina klubbhuvuden än vad standard  tillverkade klubbhuvuden har.

 

 

    

I bunker är sanden ofta väldigt porös, vilket gör att en rent träffat boll inte får önskad respons och effekt, då bollen tvingas nedåt i träffen eftersom underlaget / sanden flyttar på sig. 

Då är det en stor fördel att ha en klubba med mycket spinn eftersom klubban får mer grepp om bollen, och lämnar bunkern med mycket spinn.

 

Vi på Golfteknik kan öka spinntalet på klubbhuvuden med upp till 100 %

Vid ett golfslag så skapas en underskruv, även kallad backspinn. Underskruven  blir och är en effekt av golfslaget. Underskruven producerar den avgörande bollflykten efter träffen, och är helt avgörande för slutresultatet.

Lite underskruv producerar en flack och kraftlös bollbana, och bollen får en okontrollerbar flykt. Slutresultatet blir därmed kort och svårt att kontrollera. Bollen landar med minimal spinn och slutresultatet blir otillfredsställande. 

Mycket underskruv skapar en låg bollbana i utgången av bollflykten, men övergår sedan till en hög och kraftfull bollbana, och förutsättningarna för kontroll blir optimala. Längden på slaget ökar, och spelaren har därmed  skapat en förutsättning för att kunna kontrollera bollens flyg egenskaper och kan på ett enklare sätt kontrollera bollens slutliga mål. 

Mycket underskruv minimerar även risken för okontrollerbarhet i bland annat ruff / även kallad  " flyer " samt vid lägen och situationer en golfare ofta hamnar i. Underskruven tvingar också bollen att flyga i sin raka bollbana och motverkar då automatiskt sidskruv.

Se bilder                                                                                                                                

                                                                  

Kontakta oss här för mer information

 

 

 

 Till startsidan